Останні новини

2023-2024 навчальний рік

https://fb.watch/n-qL0MGON8/

         Профорієнтація здобувачів освіти

Вибір професії – це один з важливих кроків у житті людини,що визначає її майбутнє. Тож ,обираючи свій професійний шлях необхідно розібратися у різноманітті сучасних професій .

З метою профорієнтації підлітків , учні 9 класу НВК 13 разом з класним керівником – Бузько Л.П. відвідали Смілянський технологічний фаховий коледж  НУХТ, де ознайомилися з спеціальностями , які можна здобути у цьому закладі.

3 листопада 2023 року

Патріотичне виховання – це один з пріоритетних напрямків виховної роботи у школі, завданням якого є формування у підростаючого покоління громадянської свідомості , любові та вірності Батьківщині.

 З метою вивчення і збереження історичної пам’яті,сприяння вихованню патріотизму та підняття патріотичного духу, учні 5, 6, 9 класів Смілянського НВК №13 відвідали черкаський патріотичний музей АТО/ ООС .

Під час заняття – екскурсії , яке провів для наших дітей керівник і засновник музею , волонтер Олексій Святенко, школярі ознайомилися з наявними експонатами музею , повторили правила з мінної безпеки та прослухали розповідь про неймовірних людей,які боронять нашу землю від російського окупанта з 2014 року і по цей час.

Шана усім, хто  захищає  Батьківщину ,вічна пам’ять тим,хто поліг у боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави!

  Місячник шкільних бібліотек під гаслом : «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!» жовтень 2023 рік

     Навчально – виховний комплекс №13 м. Сміли  та бібліотека зокрема приділяють велику увагу патріотичному вихованню молодого покоління українців. В умовах війни необхідно нагадувати учням про тисячолітню історію України, багату культурну спадщину, унікальні досягнення та надбання нашої країни в техніці, мистецтві, спорті та інших галузях. Особливої шани потребують воїни, які мужньо боронять незалежність та  суверенітет держави на полі бою. З метою формування у вихованців закладу відповідальності за своє майбутнє та майбутнє всієї держави, поглиблення патріотичних почуттів,  протягом жовтня бібліотека НВК №13 традиційно брала активну участь у проведенні Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом : «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!»

       У бібліотеці проходили презентації науково- популярної, публіцистичної та художньої літератури, яка висвітлює історичні події становлення української державності від часів Київської Русі та до наших днів. Також демонструвалася тематична виставка до Дня української писемності та мови «Українська мова – мова калинова. Українська мова – мова барвінкова». 27 жовтня з нагоди Дня української писемності та мови  для учнів та учениць 7- 9 класів була організована зустріч із випускницею школи, авторкою віршів та прозових творів Гаган Ревекою, яка декламувала присутнім власні твори патріотичного спрямування, розповіла про зміну свого світогляду стосовно ставлення до літератури та історії країни-агресорки. Також зачитала уривки з рукописної повісті «Україна», яка багато в чому виявилася пророчою. Зустріч пройшла в доброзичливій невимушеній атмосфері.

     Протягом жовтня в бібліотеці навчального закладу проводилися різні заходи патріотичного спрямування: урок шани, пізнавальна година, засідання круглого столу, гра. Також учні та учениці НВК №13 активізували роботу по створенню проекту «Герої Гречківки», який передбачає спілкування з рідними та близькими загиблих у війні з рашистами земляків. Так у минулому році уже була зібрана інформація про Панченка Андрія, який загинув, та Гладкого Євгена, який зник безвісти. На початку жовтня відбулося спілкування з батьками Гавриленка Дмитра, які надали фото з сімейного альбому, розповіли багато цікавого про сина. Після зустрічі відбувся урок пам’яті та шани «Життя – як пісня, що не віддзвенить. Я в мальві знов для тебе буду жить…», під час якого учні та учениці  7 та 6 класів дізналися інформацію про Панченка Андрія та Гавриленка Дмитра, декламували вірші колишніх учениць  школи  Вдовиці Оксани та Гаган Ревеки. Також лунали поезії патріотичної тематики Марини Грель. Бібліотека разом з учнями та вчителями школи продовжить роботу над проектом.

     З метою поглиблення знань з історії України та акцентування уваги на досягненнях нашої держави, для учнів 9-го класу була проведена гра «Я люблю Україну». Учні та учениці пригадали  та дізналися багато цікавої інформації про Україну:  30-ть найцікавіших фактів з географії, історії, культури, спорту та економіки нашої держави. Познайомилися з історією країни в купюрах, склали оригінальне українське меню для гостей – іноземців. Найактивніші учасники отримали символічні призи.

     Для дітей 1-го класу була проведена пізнавальна година «З Україною в серці», під час якої вони дізналися багато нової інформації про нашу країну: її назву, символи, переглянули книги відповідної тематики, відгадували загадки.

     До Дня створення української повстанської армії, яке офіційно відзначають 14 жовтня, у шкільній бібліотеці учителькою історії Стовбою С.О. та бібліотекаркою Фомічовою С.С. був проведений круглий стіл «Маленька армія великого народу: історія створення та діяльність УПА». Під час заходу учні поглибили та систематизували знання про створення та діяльність УПА, обговорили її роль у становленні незалежної та самостійної України. Ознайомилися з життєвим шляхом членів ОУН-УПА, які мешкали в нашому місті: Марії та Іллі Вівчариків та родини Кізанів, мешканців мікрорайону Гречківка. На заході учням була презентована книга документально-публіцистичних розповідей Олександра Вівчарика «Подорож у каторжні місця».

     Протягом місяця учні та педагогічний колектив закладу взяли участь у бліц опитуванні «Яким ти бачиш майбутнє України?». Переважна більшість опитаних бачать Україну вільною, незалежною, непереможною та заможною країною Європейського Союзу та членкинею НАТО. Отже, ми віримо в Перемогу нашого народу над ворогом та подальший розвиток та процвітання нашої країни.

КУБОК МЕРА МІСТА З ФУТБОЛУ СЕРЕД ШКОЛЯРІВ

Уся шкільна родина вітає команду хлопців Смілянського НВК 13, яка посіла друге місцем у змаганнях з міні-футболу серед шкільних команд міста.

Пишаємося вами! Так тримати!

УЧАСТЬ У КОНКУРСІ “ПТАХ РОКУ”

Учениця 7 класу Смілянського НВК 13 Сущинська Анна на обласному етапі конкурсу ” Птах року” посіла lll місце у номінації ” Змістовна різнопланова робота”.

У 2023 році Всеукраїнський конкурс “Птах року” присвячений мартину звичайному і проводиться Національним еколого-натуралістичним центром разом з Українським товариством охорони птахів з метою виховання екологічного світогляду,бережливого ставлення до навколишнього середовища, любові до птахів, вивчення особливостей орнітологічного світу.

21.11.2023    День Гідності та Свободи у Смілянському НВК №13

День Гідності та Свободи у Смілянському НВК 13 пройшов під гаслом : ” Вільні творять майбутнє!”.

Джури рою “Греки” взяли участь в обласному патріотичному вишколі для роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри ” Сокіл”(“Джура”).

У шкільній бібліотеці відбулася виховна бесіда ” Нація нескорених”,присвячена Помаранчевій революції та революції Гідності.

Щиро вітаємо усіх з Днем Гідності та Свободи!

Бажаємо мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні. Нехай Господь береже нашу Батьківщину і кожного з нас!

НВК №13  відзначив День пам’яті дітей- безневинних жертв агресії московитських окупантів.

    Церковний передзвін,який лунав сьогодні у мікрорайоні Гречківка сповістив усім жителям, що 4 червня у світі відзначається день пам’яті дітей – безневинних жертв агресії.

Учні Смілянського НВК 13,під час літніх активностей, відвідали храм преподобного Олексія Божої людини ПЦУ , де разом з настоятелем о.Михайлом ( Шевчуком) вшанували пам’ять та помолились за душі маленьких українців,чиє життя обірвалося унаслідок вторгнення росії в нашу державу.

Долучившись до Всеукраїнської акції “Голоси дітей” школярі принесли до церкви дзвіночки,які символізують голоси загиблих дітей і відтепер щоразу будуть нагадувати відвідувачам храму про тих ,чиє життя забрала війна.

Не забудьмо жодну жертву, бережімо світлу пам’ять про кожну дитину!

Царство Небесне всім загиблим дітям – безневинним жертвам війни🙏🙏🙏