Примірне чотиритижневе сезонне меню
для учнів КЗ ” Смілянський НВК “ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ступенів №13”
Орієнтовне чотиритижневе меню
для харчування учнів вікової групи від 6 до 11 років
із числа дітей наступних соціально незахищених категорій:
дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб; дітей, батькам або одному із батьків яких надано статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни за безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях
на 2022 рік
ЗИМА
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 |
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
ВЕСНА
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
ОСІНЬ
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
Понеділок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Вівторок | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Середа | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
Четвер | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
3. | 100 | ||
4. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
5. | Напій вітамінний | 200 | |
6. | Хліб | 30 | |
П’ятниця | |||
1. | Перша страва | 250 | |
2. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | |
4. | 100 | ||
5. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 50 | |
6. | Напій вітамінний | 200 | |
Хліб | 30 | ||
Орієнтовне чотиритижневе меню
для харчування учнів вікової групи від 11-14 та 14-18 років
із числа дітей наступних соціально незахищених категорій:
дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб; дітей, батькам або одному із батьків яких надано статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни за безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях
на 2022 рік
ЗИМА
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
ВЕСНА
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
ОСІНЬ
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага, г | |
11-14 років | 14-18 років | ||
Понеділок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Вівторок | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Середа | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Четвер | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
П’ятниця | |||
1. | Друга страва (м’ясне з гарніром) | 50/5 | 50/5 |
2. | 120 | 150 | |
3. | Салат із сезонних овочів з заправкою та зеленню | 60 | 70 |
4. | Напій вітамінний | 200 | 200 |
5. | Хліб | 50 | 50 |
Наведене меню є орієнтовним і може бути змінене (доповнене) для покращення якості та калорійності харчування продуктами, дозволеними для харчування учнів.
Чотиритижневе меню має бути складене так, щоб щоденний набір страв не містив однакових продуктів (наприклад, суп картопляний з гречкою та каша гречана), відповідав вимогам щодо калорійності та виконання норм харчування дітей.
ЗИМА
Додаток №1
до орієнтовного чотиритижневого меню
П Е Р Ш І С Т Р А В И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Суп картопляний з пшоном | 122,00 |
2. | Суп картопляний з гречкою | 102,00 |
3. | Суп картопляний з горохом | 150,00 |
4. | Суп картопляний з макаронними виробами | 121,00 |
5. | Суп картопляний з рисом | 104,00 |
6. | Капусняк | 86,00 |
7. | Суп селянський | 104,00 |
8. | Суп овочевий/Мінестроне | 105,00/35,47 |
9. | Суп з крупою та томатом | 113,00 |
10. | Авголемоно | 70,09 |
11. | Борщ з картоплею | 129,00 |
12. | Суп квасолевий | 144,00 |
13. | Полтавський борщ із сливовим варенням | 123,78 |
Додаток №2
до орієнтовного чотиритижневого меню
М’ Я С Н І, Р И Б Н І ТА С Т Р А В И З Я Є Ц Ь
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Стіки курячі/курячі палички | 125,63 |
2. | Курка тушкована в соусі | 109,00 |
3. | Курка з паприкою | 109,25 |
4. | Хек смажений | 91,85 |
5. | Січеники м’ясо-рибні | 226,00 |
6. | Биток по черкаськи | 267,00 |
7. | Котлета м’ясна | 188,00 |
8. | Бургер | 440,58 |
9. | Чахохбілі з куркою | 109,40 |
10. | Курячий шніцель | 89,14 |
11. | Котлета рибна | 48,98 |
12. | Хек запечений | 47,41 |
13. | Болоньєзе | 82,86 |
Додаток №3
до орієнтовного чотиритижневого меню
Г А Р Н І Р И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Каша гречана з маслом вершковим | 186,00 |
2. | Каша гречана з чебрецем | 132,7 |
2. | Каша рисова розсипчаста з маслом вершковим | 186,00 |
3. | Каша рисова розсипчаста з кмином | 101,00 |
4. | Каша рисова розсипчаста з орегано | 163,60 |
5. | Макарони відварені з маслом вершковим | 140,00 |
6. | Пюре картопляне з маслом вершковим | 104,00 |
7. | Печеня по домашньому | 383,00 |
8. | Плов | 407,00 |
9. | Каша пшенична з маслом вершковим | 90,00 |
10. | Каша пшоняна з зеленню | 123,00 |
11. | Булгур розсипчастий | 347,00 |
Додаток №4
до орієнтовного чотиритижневого меню
Б О Р О Ш Н Я Н І К У Л І Н А Р Н І В И Р О Б И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Сирники з повидлом | 295,00 |
2. | Оладки кукурудзяні з яблуками | 402,00 |
Додаток №5
до орієнтовного чотиритижневого меню
САЛАТИ З СЕЗОННИХ ОВОЧІВ ІЗ ЗАПРАВКОЮ ТА ЗЕЛЕННЮ
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Салат із буряка з кукурудзою | 67,00 |
2. | Салат із буряка з ізюмом | 75,00 |
3. | Салат із червоної та білої капусти | 35,23 |
4. | Салат із капусти з насінням | 51,05 |
5. | Салат із моркви з горошком | 78,00 |
6. | Салат з морквою та сиром | 57,45 |
7. | Салат із моркви з яблуками | 71,00 |
8. | Салат із моркви та капусти | 25,01 |
9. | Салат із капусти з насінням та горошком | 76,30 |
10. | Салат із моркви з горошком та імбирем | 62,10 |
11. | Салат із червоної капусти з соусом | 35,23 |
12. | Салат з капусти з яблуком та селерою | 33,00 |
13. | Салат з гарбуза з насінням та зеленим горошком | 68,00 |
14. | Салат з гарбуза з яблуком | 73,50 |
15. | Салат з пекінської капусти із зеленню | 135,00 |
Додаток №6
до орієнтовного чотиритижневого меню
Н А П О Ї В І Т А М І Н Н І
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Чай з лимоном та імбиром | 64,00 |
2. | Компот із сухофруктів | 129,00 |
3. | Ягідний каркаде | 98,00 |
4. | Напій вітамінний | 85,20 |
ВЕСНА
Додаток №7
до орієнтовного чотиритижневого меню
П Е Р Ш І С Т Р А В И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Борщ із свіжої капусти з сметаною | 114,00 |
2. | Суп картопляний з пшоном | 122,00 |
3. | Суп картопляний з гречкою | 102,00 |
4. | Суп картопляний з горохом | 150,00 |
5. | Суп картопляний з макаронними виробами | 121,00 |
6. | Суп картопляний з рисом | 104,00 |
7. | Капусняк | 86,00 |
8. | Суп селянський | 104,00 |
9. | Суп овочевий/Мінестроне | 105,00/35,47 |
10. | Суп з крупою та томатом | 113,00 |
11. | Авголемоно | 70,09 |
12. | Борщ з картоплею | 129,00 |
13. | Суп квасолевий | 144,00 |
Додаток №8
до орієнтовного чотиритижневого меню
М’ Я С Н І, Р И Б Н І ТА С Т Р А В И З Я Є Ц Ь
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Стіки курячі/курячі палички | 125,63 |
2. | Курка тушкована в соусі | 109,00 |
3. | Курка з паприкою | 109,25 |
4. | Хек смажений | 91,85 |
5. | Січеники м’ясо-рибні | 226,00 |
6. | Биток по черкаськи | 267,00 |
7. | Котлета м’ясна | 188,00 |
8. | Бургер | 440,58 |
9. | Чахохбілі з куркою | 109,40 |
10. | Курячий шніцель | 89,14 |
11. | Котлета рибна | 48,98 |
12. | Хек запечений | 47,41 |
13. | Болоньєзе | 82,86 |
Додаток №9
до орієнтовного чотиритижневого меню
Г А Р Н І Р И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Каша гречана з маслом вершковим | 186,00 |
2. | Каша гречана з чебрецем | 132,7 |
2. | Каша рисова розсипчаста з маслом вершковим | 186,00 |
3. | Каша рисова розсипчаста з кмином | 101,00 |
4. | Каша рисова розсипчаста з орегано | 163,60 |
5. | Макарони відварені з маслом вершковим | 140,00 |
6. | Пюре картопляне з маслом вершковим | 104,00 |
7. | Печеня по домашньому | 383,00 |
8. | Плов | 407,00 |
9. | Каша пшенична з маслом вершковим | 90,00 |
10. | Каша пшоняна з зеленню | 123,00 |
11. | Булгур розсипчастий | 347,00 |
Додаток №10
до орієнтовного чотиритижневого меню
Б О Р О Ш Н Я Н І К У Л І Н А Р Н І В И Р О Б И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Сирники з повидлом | 295,00 |
2. | Оладки кукурудзяні з яблуками | 402,00 |
Додаток №11
до орієнтовного чотиритижневого меню
САЛАТИ З СЕЗОННИХ ОВОЧІВ ІЗ ЗАПРАВКОЮ ТА ЗЕЛЕННЮ
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Салат із червоної та білої капусти | 35,23 |
2. | Салат із капусти з насінням | 51,05 |
3. | Салат зелений з огірками і помідорами | 35,00 |
4. | Салат з капусти та помідорів | 68,00 |
5. | Салат із капусти з насінням та горошком | 76,30 |
6. | Салат із червоної капусти з соусом | 35,23 |
7. | Салат з огірків із зеленню та майораном | 17,77 |
8. | Салат з капусти з яблуком та селерою | 33,00 |
9. | Салат «3 види овочів» | 57,32 |
10. | Салат з огірка та редиски із зеленню | 26,30 |
11. | Салат з пекінської капусти із зеленню | 135,00 |
Додаток №12
до орієнтовного чотиритижневого меню
Н А П О Ї В І Т А М І Н Н І
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Чай з лимоном та імбиром | 64,00 |
2. | Компот із фруктів | 113,00 |
3. | Компот із ягід | 113,00 |
4. | Компот із черешні | 113,00 |
ОСІНЬ
Додаток №13
до орієнтовного чотиритижневого меню
П Е Р Ш І С Т Р А В И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Борщ із свіжої капусти з сметаною | 114,00 |
2. | Суп картопляний з пшоном | 122,00 |
3. | Суп картопляний з гречкою | 102,00 |
4. | Суп картопляний з горохом | 150,00 |
5. | Суп картопляний з макаронними виробами | 121,00 |
6. | Суп картопляний з рисом | 104,00 |
7. | Капусняк | 86,00 |
8. | Капусняк з гарбузом | 188,7 |
9. | Суп селянський | 104,00 |
10. | Суп овочевий/Мінестроне | 105,00/35,47 |
11. | Суп з крупою та томатом | 113,00 |
12. | Авголемоно | 70,09 |
13. | Борщ з картоплею | 129,00 |
14. | Суп квасолевий | 144,00 |
15. | Полтавський борщ із сливовим варенням | 123,78 |
Додаток №14
до орієнтовного чотиритижневого меню
М’ Я С Н І, Р И Б Н І ТА С Т Р А В И З Я Є Ц Ь
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Стіки курячі/курячі палички | 125,63 |
2. | Курка тушкована в соусі | 109,00 |
3. | Курка з паприкою | 109,25 |
4. | Хек смажений | 91,85 |
5. | Січеники м’ясо-рибні | 226,00 |
6. | Биток по черкаськи | 267,00 |
7. | Котлета м’ясна | 188,00 |
8. | Бургер | 440,58 |
9. | Чахохбілі з куркою | 109,40 |
10. | Курячий шніцель | 89,14 |
11. | Котлета рибна | 48,98 |
12. | Хек запечений | 47,41 |
13. | Болоньєзе | 82,86 |
Додаток №15
до орієнтовного чотиритижневого меню
Г А Р Н І Р И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Каша гречана з маслом вершковим | 186,00 |
2. | Каша гречана з чебрецем | 132,7 |
2. | Каша рисова розсипчаста з маслом вершковим | 186,00 |
3. | Каша рисова розсипчаста з кмином | 101,00 |
4. | Каша рисова розсипчаста з орегано | 163,60 |
5. | Макарони відварені з маслом вершковим | 140,00 |
6. | Пюре картопляне з маслом вершковим | 104,00 |
7. | Печеня по домашньому | 383,00 |
8. | Плов | 407,00 |
9. | Каша пшенична з маслом вершковим | 90,00 |
10. | Каша пшоняна з зеленню | 123,00 |
11. | Булгур розсипчастий | 347,00 |
12. | Кус кус з овочами | 218,30 |
13. | Рагу з карі | 118,84 |
Додаток №16
до орієнтовного чотиритижневого меню
Б О Р О Ш Н Я Н І К У Л І Н А Р Н І В И Р О Б И
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Сирники з повидлом | 295,00 |
2. | Оладки кукурудзяні з яблуками | 402,00 |
Додаток №17
до орієнтовного чотиритижневого меню
САЛАТИ З СЕЗОННИХ ОВОЧІВ ІЗ ЗАПРАВКОЮ ТА ЗЕЛЕННЮ
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Салат із буряка з кукурудзою | 67,00 |
2. | Салат із буряка з ізюмом | 75,00 |
3. | Салат із червоної та білої капусти | 35,23 |
4. | Салат із капусти з насінням | 51,05 |
5. | Салат із моркви з горошком | 78,00 |
6. | Салат з морквою та сиром | 57,45 |
7. | Салат із моркви з яблуками | 71,00 |
8. | Салат із моркви та капусти | 25,01 |
9. | Салат з капусти та помідорів | 68,00 |
10. | Салат із капусти з насінням та горошком | 76,30 |
11. | Салат із моркви з горошком та імбирем | 62,10 |
12. | Салат із червоної капусти з соусом | 35,23 |
13. | Салат з капусти з яблуком та селерою | 33,00 |
14. | Салат «3 види овочів» | 57,32 |
15. | Салат з гарбуза з насінням та зеленим горошком | 68,00 |
16. | Салат з пекінської капусти із зеленню | 135,00 |
17. | Салат з гарбуза з яблуком | 73,50 |
Додаток №18
до орієнтовного чотиритижневого меню
Н А П О Ї В І Т А М І Н Н І
№ з/п | Назва страви | Енергетична цінність, ккал |
1. | Чай з лимоном та імбиром | 64,00 |
2. | Компот із фруктів | 113,00 |
3. | Компот із сухофруктів | 129,00 |
4. | Ягідний каркаде | 98,00 |
5. | Напій вітамінний | 85,20 |
Меню-розклад складається на основі примірного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби. Заміна страв та продуктів харчування у меню-розкладі допускається у разі виникнення об’єктивних причин (проблема з постачанням або якістю чи безпечністю окремого харчового продукту) та здійснюється в межах примірного чотиритижневого сезонного меню (зокрема, меню четверга може бути запропоновано в понеділок, відповідно меню понеділка – в четвер).
Орієнтовне чотирьохтижневе меню
для харчування дітей у закладі дошкільної освіти
на 2022 рік
1-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага порції, г | |
Понеділок | 4-7 р. | ||
Сніданок | |||
1. | Салат із овочів | 80 | |
2. | Гарнір | 100 | |
3. | Страва із яєць | 40 | |
4. | Чай | 120 | |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 | |
6. | Фрукти свіжі | 80 | |
Обід | |||
1. | Салат із овочів | 80 | |
2. | Суп з крупою | 200 | |
3. | Друга страва (м’ясна з гарніром) | 160 | |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 | |
5. | Компот із сухофруктів | 150 | |
Вечеря | |||
1. | Салат із овочів | 60 | |
2. | Молочна каша | 200 | |
3. | Напій вітамінний | 120 | |
4. | Фрукти свіжі | 80 | |
Вівторок | |||
Сніданок | |||
1. | Салат із овочів | 80 | |
2. | Молочна каша | 200 | |
3. | Какао з молоком | 120 | |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 | |
5. | Фрукти свіжі | 80 | |
Обід | |||
1. | Салат із овочів | 80 | |
2. | Суп картопляний з м’ясними фрикадельками | 200 | |
3. | Друга страва із риби з овочами | 80 | |
4. | Гарнір | 100 | |
5. | Сік фруктовий | 150 | |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 | |
Вечеря | |||
1. | Салат із овочів | 80 | |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 | |
3. | Кисіль фруктовий | 120 | |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Середа | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Чай | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із картоплі з м’ясом | 160 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Четвер | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | М’ясо, тушковане з овочами | 80 |
3. | Гарнір | 100 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Овочева ікра | 80 |
2. | Суп курячий з крупою | 200 |
3. | Друга рибна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Йогурт | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
П’ятниця | 4-7 р. | |
1. | Сніданок | |
2. | Салат із овочів | 80 |
3. | Горохове пюре | 100 |
4. | Страва із яєць | 40 |
5. | Напій фруктовий | 120 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
7. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Друга м’ясна страва з гарніром | 160 |
3. | Напій з мелісою | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
2-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага порції, г |
Понеділок | 4-7 р. | |
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Гарнір | 100 |
3. | Страва із яєць | 40 |
4. | Чай | 120 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп з крупою | 200 |
3. | Друга страва (м’ясна з гарніром) | 160 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 60 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Вівторок | 4-7 р. | |
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп картопляний з м’ясними фрикадельками | 200 |
3. | Друга страва із риби з овочами | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Кисіль фруктовий | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Середа | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Чай | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із картоплі з м’ясом | 160 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Четвер | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | М’ясо, тушковане з овочами | 80 |
3. | Гарнір | 100 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Овочева ікра | 80 |
2. | Суп курячий з крупою | 200 |
3. | Друга рибна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Йогурт | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
П’ятниця | 4-7 р. | |
1. | Сніданок | |
2. | Салат із овочів | 80 |
3. | Гарнір із квасолі | 100 |
4. | Страва із яєць | 40 |
5. | Напій фруктовий | 120 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
7. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Друга м’ясна страва з гарніром | 160 |
3. | Напій з мелісою | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
3-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага порції, г |
Понеділок | 4-7 р. | |
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Гарнір | 100 |
3. | Страва із яєць | 40 |
4. | Чай | 120 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп з крупою | 200 |
3. | Друга страва (м’ясна з гарніром) | 160 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 60 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Вівторок | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп картопляний з м’ясними фрикадельками | 200 |
3. | Друга страва із риби з овочами | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Кисіль фруктовий | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Середа | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Чай | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із картоплі з м’ясом | 160 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Четвер | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | М’ясо, тушковане з овочами | 80 |
3. | Гарнір | 100 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Овочева ікра | 80 |
2. | Суп курячий з крупою | 200 |
3. | Друга рибна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Йогурт | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
П’ятниця | 4-7 р. | |
1. | Сніданок | |
2. | Салат із овочів | 80 |
3. | Горохове пюре | 100 |
4. | Страва із яєць | 40 |
5. | Напій фруктовий | 120 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
7. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Друга м’ясна страва з гарніром | 160 |
3. | Напій з мелісою | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
4-ий тиждень
№ з/п | Меню | Вага порції, г |
Понеділок | 4-7 р. | |
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Гарнір | 100 |
3. | Страва із яєць | 40 |
4. | Чай | 120 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп з крупою | 200 |
3. | Друга страва (м’ясна з гарніром) | 160 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 60 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Вівторок | 4-7 р. | |
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Суп картопляний з м’ясними фрикадельками | 200 |
3. | Друга страва із риби з овочами | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Кисіль фруктовий | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Середа | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Молочна каша | 200 |
3. | Чай | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із картоплі з м’ясом | 160 |
3. | Напій вітамінний | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Четвер | ||
Сніданок | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | М’ясо, тушковане з овочами | 80 |
3. | Гарнір | 100 |
3. | Какао з молоком | 120 |
4. | Хліб цільнозерновий | 30 |
5. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Овочева ікра | 80 |
2. | Суп курячий з крупою | 200 |
3. | Друга рибна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Сік фруктовий | 150 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Страва із сиру кисломолочного | 150 |
3. | Йогурт | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
П’ятниця | 4-7 р. | |
1. | Сніданок | |
2. | Салат із овочів | 80 |
3. | Гарнір із квасолі | 100 |
4. | Страва із яєць | 40 |
5. | Напій фруктовий | 120 |
6. | Хліб цільнозерновий | 30 |
7. | Фрукти свіжі | 80 |
Обід | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Перша страва овочева із сметаною | 200 |
3. | Друга м’ясна страва | 80 |
4. | Гарнір | 100 |
5. | Хліб цільнозерновий | 30 |
6. | Компот із сухофруктів | 150 |
Вечеря | ||
1. | Салат із овочів | 80 |
2. | Друга м’ясна страва з гарніром | 160 |
3. | Напій з мелісою | 120 |
4. | Фрукти свіжі | 80 |
Наведене меню є орієнтовним і може бути змінене (доповнене) для покращення якості та калорійності харчування продуктами, дозволеними для харчування учнів.
Чотирьохтижневе меню має бути складене так, щоб щоденний набір страв не містив однакових продуктів (наприклад, суп картопляний з гречкою та каша гречана), відповідав вимогам щодо сезонності, калорійності та виконання норм харчування дітей.
Додаток №1
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
П Е Р Ш І С Т Р А В И
№ з/п | Назва страви |
1. | Борщ український із свіжої капусти з сметаною і квасолею |
2. | Суп картопляний з пшоном |
3. | Суп картопляний з гречкою |
4. | Суп картопляний з горохом |
5. | Суп картопляний з макаронами |
6. | Суп картопляний з рисом |
7. | Капусняк із сметаною |
8. | Суп селянський |
9. | Суп овочевий з квасолею із сметаною |
10. | Розсольник з рисом |
11. | Бурячник (борщ буряковий) |
12. | Суп картопляний з фрикадельками |
13. | Суп картопляний з домашньою локшиною |
14. | Юшка полтавська з галушками |
15. | Суп манний |
16. | Борщ чернігівський із сметаною |
17. | Суп картопляний з «Геркулесом» |
Додаток №2
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
М’ Я С Н І ТА С Т Р А В И З Я Є Ц Ь
№ з/п | Назва страви |
1. | Стіки курячі |
2. | М’ясо тушковане з овочами |
3. | Чахохбілі з куркою |
4. | Беф-строганов з курячого м’яса |
5. | Бігос з куркою та гречаною кашею |
6. | Січеники м’ясо-рибні |
7. | Ковбаски м’ясні |
8. | Котлета м’ясна |
9. | Бургер |
10. | Омлет з овочами |
11. | Печінка куряча, тушена з овочами в сметані |
12. | Беф-строганов |
13. | Яловичина, тушкована в сметані |
14. | Плов з булгуру та свинини |
15. | Ліниві голубці |
16. | Тюфтеля м’ясна в томатному соусі |
17. | Биточок селянський в молочному соусі |
18. | Болоньєзе |
19. | Шарові голубці |
20. | Кебаб з сиром |
21. | Чилі кон карне з яловичиною |
22. | Фрикадельки м’ясні |
23. | Зрази з цибулею |
24. | Верещака (свинина, тушена в буряковому квасі) |
25. | Французька печеня з яловичиною |
26. | Печеня по-домашньому |
27. | Рагу овочеве з м’ясом |
28. | Гуляш |
29. | Омлет Скрамбл |
30. | Каша «Козацька» з м’ясом |
31. | Шпундра з куркою |
Додаток №3
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
Р И Б Н І С Т Р А В И
№ з/п | Назва страви |
1. | Стіки рибні |
2. | Риба в клярі |
3. | Січеники м’ясо-рибні |
4. | Рибна котлета |
5. | Рибні ковбаски (палички) |
6. | Рибні фрикадельки |
7. | Риба по-польськи |
8. | Рибні кнелі |
9. | Рибні тюфтелі в соусі |
10. | Риба, тушкована з овочами в томатному соусі |
11. | Риба, запечена з морквою і цибулею під соусом «Бешамель» |
12. | Рибні нагетси |
Додаток №4
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
Г А Р Н І Р И
№ з/п | Назва страви |
1. | Каша гречана з маслом вершковим |
2. | Каша рисова з маслом вершковим |
3. | Макарони (локшина, вермішель), відварені з маслом вершковим |
4. | Пюре картопляне з маслом вершковим |
5. | Каша пшоняна з маслом вершковим |
6. | Каша пшенична з маслом вершковим |
7. | Каша ячнева з маслом вершковим |
8. | Горохове пюре |
9. | Овочі з соусом «Бешамель» |
10. | Товчанка (карт. пюре із смаженою цибулею) |
11. | Різотто |
12. | Овочеве рагу |
13. | Картопля відварна (запечена) |
14. | Плов фруктовий |
Додаток №5
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
СТРАВИ ІЗ СИРУ КИСЛОМОЛОЧНОГО
№ з/п | Назва страви |
1. | Сирники «рожеві» (з морквою) |
2. | Сирно-рисова запіканка |
3. | Сирно-вермішелева запіканка |
4. | Вареники ліниві з сиру кисломолочного |
5. | Сирно-моркв’яний пудинг |
6. | Сирники з квасолею запечені |
7. | Сирне суфле з манною крупою |
8. | Запіканка сирна з родзинками |
Додаток №6
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
САЛАТИ З СЕЗОННИХ ОВОЧІВ (ІЗ ЗАПРАВКОЮ ТА ЗЕЛЕННЮ)
№ з/п | Назва страви |
1. | Салат із буряка з кукурудзою |
2. | Салат із буряка з родзинками |
3. | Салат із червоної капусти з соусом |
4. | Салат із капусти з насінням |
5. | Салат із моркви з зеленим горошком |
6. | Салат з морквою та сиром |
7. | Салат із моркви з часником |
8. | Салат з огірками і помідорами |
9. | Салат зі свіжих помідорів і капусти |
10. | Салат зі свіжих помідорів з солодким перцем |
11. | Салат із моркви та капусти |
12. | Салат із квашеної капусти |
13. | Салат із квашеного огірка і зеленого горошку |
14. | Салат із вареного буряка і цибулі |
15. | Салат «Рожевий» (із капусти і вареного буряка) |
16. | Ікра бурякова |
17. | Салат із кабачка і моркви |
18. | Вінегрет |
19. | Салат із моркви і часнику із соусом |
20. | Овочеве асорті |
21. | Морква, тушена в молочному соусі |
22. | Ікра овочева збірна |
23. | Салат «Зимовий» |
24. | Цибуля маринована |
25. | Ікра кабачкова |
26. | Салат із свіжих капусти і огірка |
Додаток №7
до орієнтовного чотирьохтижневого меню у закладі дошкільної освіти
Н А П О Ї
№ з/п | Назва страви |
1. | Чай з лимоном та імбиром |
2. | Компот із фруктів |
3. | Компот із ягід |
4. | Компот із сухофруктів |
5. | Чай каркаде |
6. | Напій із шипшини |
7. | Напій із м’яти |
8. | Напій із меліси |
9. | Какао з молоком |
10. | Чай зелений |
11. | Кисіль фруктовий |
12. | Йогурт |
13. | Сік фруктовий |
14. | Сік овочевий (томатний, гарбузовий) |