Різдвяні зустрічі з випускниками

На початку січня, коли студенти мають можливість приїхати додому в перервах між здачею іспитів та заліків, у ЗОШ №13 традиційно проводяться різдвяні зустрічі з випускниками. Невимушена атмосфера сприяє спілкуванню не лише колишніх учнів та вчителів, а також лідерів учнівського самоврядування та членів прес-центру школи. Захоплюючі розповіді про студентське життя повертають учителів у часи, коли вони самі ночей недосипали, сподівались на щасливий випадок або доброту викладача під час здачі сесії.  Для учнів школи такі зустрічі цікаві та корисні у плані профорієнтації, адже випускники завжди привозять  інформацію, важливу саме для  майбутніх студентів.

 У новому 2010 році на зустріч зі школою завітали Володимир Бузько, випускник 2000 року, та Світлана Моргун, випускниця  2005 року. П’ятикурсниця  Національного університету державної податкової служби України Світлана вибрала серйозну професію, яку здобуває на обліково-економічному факультеті. Дівчина щиро зізналась, що свої шкільні роки завжди згадує з посмішкою, адже за 10 років навчання школа стала другою домівкою, де вчителі завжди підтримували та допомагали. Саме їм  випускниця побажала удачі, душевної рівноваги та здійснення бажань у новому році.

Для Володимира Бузька зустріч з рідною школою та вчителями була вдвічі хвилюючою, адже він приїжджає до рідної домівки нечасто. Володимир- менеджер в Корейському відділенні тютюнової транснаціональної компанії JTI (третьої у світі за розміром). Випускник школи відверто зазначив, що виховання у родині вчителів математики мало вплив на вибір майбутньої професії, адже оточення завжди формує і змінює людину. Членів прес-центру  вразили слова вдячності, які гость адресував своїм батькам, адже вони продовжують педагогічну діяльність та виховують майбутні покоління свідомих українців.

Зі слів Володимира Бузька стало зрозуміло, що найбільший вплив на вибір майбутньої професії мало захоплення…. комп’ютерними іграми, а далі вже логічне продовження: спеціалізовані курси з 9 класу, навчання у профцентрі за спеціальністю «Оператор комп’ютерного набору». Володимир зауважив, що навчання у ЗОШ №13  – найщасливіший та найспокійніший період  життя, тому навіть за 7000 км. від України він часто згадує маленьку школу з її родинними святами та рідними вчителями, яким вдячний за відповідальну працю та батьківську турботу.

Цікавою була розповідь випускника про систему освіти в Кореї. Вона, звісно, істотно відрізняється від нашої, адже занадто насичена спеціалізованими знаннями. У корейських школах, за словами Володимира, діти проводять від 12 до 14 годин на добу. Зранку ( з 9.00 до 14.00)  відвідують державну школу, а ввечері (з 16.00 до 22.00) – приватну. Батьки та діти надзвичайно зацікавлені в отриманні гарної освіти, тому не шкодують ні часу, ні коштів. Єдиним недоліком, на думку хлопця, є те, що в Кореї багато «вузьких» спеціалістів, які неспроможні на зміну професії, якщо виникає така потреба.  

У новому році Володимир Бузько побажав учителям здоров’я, матеріальних статків, здібних та розуміючих учнів. Для учнів озвучив істину, що школа – це чи не єдине місце, де кожен може отримати розуміння, підтримку та допомогу.

   Щирі слова вдячності за цікаву розмову та найкращі побажання у новому 2010 році пролунали й на адресу дорогих випускників, які не забувають рідну школу, вчителів та їхні настанови бути моральними та чесними  людьми.

 

Стукан А.В., голова прес-центру