З Україною в серці

Для кожної людини, яка щиро любить рідну землю, її природа – найчарівніша у світі, її мова – найближча та найрідніша, а традиції , безсумнівно,  варті вшанування та наслідування. Можливо, сьогодні єдине, що може підтримати згасаючий вогник цієї любові, – це мистецтво. Мистецтво, що народжене самим народом, втілює його душу, його могутність. Глибокої пошани варті ті люди, які, крім своєї нації, визнають оригінальність інших, про що свідчить їх творчий доробок.

 

26 лютого у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №13 проведено літературно-мистецький захід «З Україною в серці», ініціатором та організатором  якого стала вчитель зарубіжної літератури Любов Григорівна Карпенкіна, активними учасниками – учні 9 та 10 класів, які презентували результати власних досліджень, розкривали тему України у творчості класиків російської літератури – О.С. Пушкіна, А.А. Фета, С.О. Єсеніна,   Г.А. Ахматової. Проаналізувавши їх творчий доробок, учні переконливо доводили, що краса нашої землі стала для митців джерелом творчого натхнення, адже їм вдалося глибоко і точно проникнути в таємниці природи, відчути подих їх життя під час перебування в Україні.

Пейзажна лірика Пушкіна, неперевершені поезії Єсеніна та Ахматової про Україну злилися в одну мелодію, проспівану юними декламаторами. Учень 9 класу Дмитро Теліженко подарував усім присутнім романс на слова Сергія Єсеніна «Відгомоніла золота діброва», майстерно акомпанувавши собі на  гітарі.

Вдалим доповненням літературно-мистецького заходу стала книжкова виставка, оформлена бібліотекарем школи Марією Антонівною Ткаченко, а також виступ працівника сільської бібліотеки Головіної Валентини Дмитрівни. Презентовані книги дали змогу учням  ближче познайомитись з невідомими та цікавими сторінками життя російських поетів, що захоплювалися Україною, а також стали  своєрідним поштовхом  до продовження літературних досліджень.

Вкотре доторкнувшись до краси України, серця учасників прекрасного заходу не залишились байдужими, їхні душі сповнились радістю,  трепетною  та щирою любов’ю до рідної землі.

 

Голова прес-центру А.Стукан